Valentinsdags – send blomster her

Valentinsdag, som fejres 14. februar er kendt som “de elskendes helligdag“. På denne dag udveksler forelskede par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver.

Valentinsdag er i moderne tid blevet sat i forbindelse med den gamle romerske højtid Lupercalia, men ikke alle forskere er dog enige i dette. Festivalen Lupercalia blev afholdt den 15. februar til ære for en af de romerske guder, Lupercus, og en række ritualer, som skulle sikre frugtbarhed, var et vigtigt element i festen.

Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

Afholdelse af Valentinsdag i Danmark er en forholdsvis ny tradition. I Finland, hvor dagen har været fejret siden 1989, er det den næstvigtigste sæson for afsendelse af postkort med 5-5½ mio. valentinskort. USA må siges at være foregangsland for helligdagen. Der sendes hvert år 192 mio valentinskort.

Det er og bliver en universel sandhed, at det at give en buket blomster signalerer kærlighed og omsorg. Men når man nu står der foran det bugnende udvalg af smukke farvestrålende blomster hvad skal man så vælge?

Send blomster til Valentins dag

Buketten med røde roser er altid sikker. I langt størstedelen af verden ved man hvad en rød rose symboliserer. Fordi vi instinktivt er klar over hvad rosen symboliserer sker der, i de fleste af os, en helt naturlig reaktion af glæde og varme når vi modtager en buket røde roser, og det er således ikke uden grund den mest solgte blomst på Valentins Day.

Send en buket utraditionelle blomster til din udkårne på Valentins dag

Det er tanken der tæller, så hvis du ved at din udkårne har en svaghed for en bestemt slags blomster, kan du score ekstra point ved at skaffe en buket af dem, i stedet for at gribe den første den bedste buket med 10 afskårne roser.

Sig det med blomster

Det er først i de sidste par århundreder blevet socialt “tilladt” at flirte åbenlyst og vise hinanden interesse offentligt. Der var derfor, tidligere, brug for mere indirekte og diskrete måder at kommunikere med sit hjertes udkårne. En af disse metoder var “blomstersprog”. Det går i al sin enkelthed ud på at “sige det med blomster” – Hver blomst har en særlig betydning, og kommunikerer derfor et bestemt budskab til sin modtager, og man kan dermed få meget “sagt” ved at overrække en buket blomster.
Se hvad blomster betyder her.

Dette indlæg blev udgivet i Blomster. Bogmærk permalinket.